Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

International Podiatry Day 8 oktober

OKTOBER 2022

8 oktober – International Podiatry Day

I dag firar vi IPD för att lyfta olika åkommor på fötterna och att du kan få hjälp av en medicinsk fotterapeut. Ta hand om det du använder mest. Vi kan fötter.

Sveriges fotterapeuter

Vårtor eller Verucae

Vårtor är ofta placerade på fotsula eller på tår och orsakas av Humant papillomvirus (HPV) som är en infektion av keratinocyter, den mest dominerande celltypen i epidermis (överhuden) vilket leder till en förtjockning och förhårdnad av huden.

HPV-infektion förvärvas genom direktkontakt, som kan vara från person till person eller från miljö t.ex. duschar och simbassänger, risken att smittas ökar om huden är skadad eller uppluckrad av vatten.

Runt hälften av verrucae hos barn försvinner av sig själv inom ett år, och två tredjedelar löser sig inom två år, det kan ta längre tid för vuxna och risken för smitta genom direktkontakt kan därför vara större om de inte behandlas.

#IPD#feetmatter#fipifp#podiatry#FootHealthAwarenessMonth#healthcareprofessionals#Feet#vikanfotter