Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Nageltrång

Nageltrång ( Unguis incarnatus ) är mycket besvärande. Det kan göra ont och nageln skär ofta in i nagelfalsen och då uppstår det en inflammation. Oftast beror nageltrång på att man klippt naglarna fel, alltför trånga och spetsiga skor men kan också vara ärftligt.

När smärtan är akut kan en fotterapeut hjälpa dig  få bort den nagelbit som orsakar infektionen. Fotterapeuten ger också tips på egenvård. Det finns många skickliga terapeuter som är vana att hantera nageltrång. Dröj inte att boka tid. Och efter en behandling rekommenderar vi ett återbesök.

Nageltrång beror på att en del av nageln växer fel eller tryck skapar en infektion i nagelfalsen (kanten på tån) det kan vara oerhört smärtsamt. Ett nageltrång som går för långt kan ge blodförgiftning, vilket är ett allvarligt tillstånd. Svullnad, värme, var och rodnad som sprider sig då skall du uppsöka läkare.

Behandling av nageltrång

Beroende av orsaken till nageltrånget – allt från tunna platta naglar som skivar sig,  skor om trycker och ger en tjock nagel som växer fel, starkt välvda naglar etc så finns olika metoder att korrigera nagelns växtriktning. Inom Ortonyxi finns ett flertal hjälpmedel som går ut på att forma nageln så att den växer rätt.

Vid svårare fall finns sk Königsoperation där man går ned i nagelns rot (matrix) och tar bort nagelceller och nageln blir då smalare. Skall göras av erfaren läkare eller kirurg och efter andra metoder har testasts. Att dra ut nageln hjälper inte.


Symptom
  • Röd och svullen tå
  • Var i nagelfalsen
  • Förtjockade naglar
  • Nageltrång
  • Smärta i tå eller nagel
Visa kliniker nära mig

Nageln tränger ned i huden och skapar en infektion.