Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!


Inbjudan till att ställa ut på SF Årstämma 2020. 

2-4 april träffas alla medlemmar på Quality Hotel View i Hyllie , Malmö. 

Fredagen den 3 april är det workshops, föreläsningar och utställare. 

Har ditt företag något som kan vara av intresse för fotterapeuter?

Våra medlemmar jobbar med medicinsk fotvård och många är dessutom massage, zon och hudvårdsterapeuter. 

Vill du träffa och erbjuda våra härliga terapeuter era nyheter och 
metoder kontakta gärna Gunilla Jonsson. 
gunilla.j@sverigesfotterapeuter.com
070-3348460

www.sverigesfotterapeuter.comen yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi


Hälsprickor

Hälsprickor kan vara mycket smärtsamma och beror oftast av att huden är tjock och torr. Tryck och friktion på huden gör att huden skyddar sig genom att bygga förhårdnader. Det blir extra stor belastning på kanten av hälen om du går i tex träskor och om hälen är precis på eller utanför bakkanten. Att du går hårt eller belastar hälarna kan också vara orsaken. Torr hud kan även bero på inre orsaker i din kropp som tex brist på någonting.

Behandling
Öka fukten i huden genom att smörja regelbundet, och minimera filandet. En fotterapeut hjälper dig att ta bort den hårda huden och ger dig tips om vad du kan smörja med för bästa resultat. Det finns flera olika typer av enkla åtgärder.


Symptom
  • Hälsmärta
  • Hälsprickor
  • Smärtsamma förhårdnader
Visa kliniker nära mig