Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Smärtor och ont i hälen

Ont i hälen, hälsmärtor, hälsporre eller plantar faschiit bursit, hälseneinflammation

Smärta under hälen som är intensivast när du går upp på morgonen. Om det blir bättre av lite rörelse kan du vara drabbad av hälsporre. Senan under foten som fäster vid hälen är inflammerad och orsakar smärta. Problemet beror på att fotvalvet blivit lägre. Det ger ett ryck i senan vid varje steg du tar, vilket gör fästet blir inflammerat. Du får ont i hälen. Detta pågår i skov, med smärta i 3-4 veckor, och sedan kan det kännas bättre för att åter komma tillbaka efter ca 2 veckor igen. Om detta pågår ett tag så kan en förkalkning bildas i fästet, denna kallas för hälsporre.

Det tar tid att bli av med ont i hälen, akut kan du bli hjälpt av tejpning och massage. På lång sikt måste du träna dina fötter och underben. Det finns även inlägg för hälen som avlastar infästningen.

Behandling av hälsporre

Hos din fotterapeut får du all hjälp du behöver oavsett om du har hälsporre eller hälseninflammation.


Symptom
  • Hälsmärta
Visa kliniker nära mig

Ont i hälen