Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Skavsår på fötterna

Friktion mot huden ger en värmeökning som skadar huden, som i sin tur bildar en blåsa som skydd. Nya skor, en extra varm dag som gör fötterna svullna och extra svett som med sitt salt är extra bidragande till problemet.

Bästa sätt att undvika skavsår är att inte ha veck på strumpor, och sätta på plåster så fort det börjar svida.

Behandling av skavsår

Om du fått blåsor, försök hålla dem hela och avlasta genom att klippa hål i tex filt och tejpa fast. Blir det hål i blåsan, tvätta då försiktigt med tvål och vatten och sätt på ett skavsårsplåster, gärna av silicontyp. Plåstret håller huden lagom fuktig för läkning och avlastar under tiden det läker. Behöver du hjälp av någon av våra fotterapeuter är du varmt välkommen att boka tid.


Symptom
  • Skavsår
Visa kliniker nära mig