Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Fotvårtor/vårta

Att drabbas av fotvårtor är vanligt. Men även om det är besvärligt, och ibland smärtsamt, är det inte farligt. Man kan ha en vårta i 10-15 år och en del vårtor kan bli kroniska.

Det finns runt 500 olika vårtvirus som ser olika ut, en del blir som ett litet ”isberg” där en liten del tittar ut genom huden och det mesta ligger under huden. Andra ser ut som blomkålsvirus och ligger ytligt  i klungor men kan vara många och täcka ett stort område.

Det är vanligt med vårtor i 5-6 års åldern, tonåren och tex vid graviditet eller vid nedsatt immunförsvar.

Det finns olika metoder att behandla vårtor, kontakta en fotterapeut så får du hjälp med bästa behandling. Observera att vi inte behandlar barn under 8 år, enligt lag.


Symptom
  • Smärtsamma förhårdnader
  • Vårtor
  • Liktorn
Visa kliniker nära mig

Vårta.

De svarta prickarna är kapillärer som växer in i vårtan.