Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Förtjockade tånaglar

Gulaktiga, förtjockade tånaglar beror ofta på att nageln med åren blir sämre på att hålla kvar fukt.  Den drar då ihop sig vilket medför tryck ovanifrån skon. Trycket gör att nageln släpper från nagelbädden och det ger en gul-vitaktig färg (som utväxt nagel ser ut)

Trycket på nageln gör att nageln lossar från nagelbädden som är som en självhäftande tejp som håller fast nageln på tån. Det ger ofta en förtjockad nagelbädd som släpper sin försegling mellan nagel och hud, och nageln blir vit eller gulaktig ofta med lös nagelbädd under. Nagelbädden ser ofta ut som en liten mattfrans och det blir vita små streck i nageln. Trycket medför även ofta att den blir förtjockad och ger en ond cirkel som skapar ännu mer tryck.

Behandling av förtjockade tånaglar

Din fotterapeut kan hjälpa dig att slipa ner nageln och ge dig råd för att undvika att utveckla förtjockade naglar framöver.

Brun, gul och grönaktiga naglar som blir tjocka och välver sig, sk Kartnaglar, beror av en skada i nagelns rot. Det är kroniskt och en fotterapeut kan hjälpa dig att forma nageln för att undvika smärta och göra nageln finare.

Tjocka torra naglar kan misstas som nagelsvamp. Ett test för det finns att göra hos våra fotterapeuter såklart!


Symptom
  • Förtjockade naglar
  • Missfärgade Naglar
  • Smärta i tå eller nagel
Visa kliniker nära mig