Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Smärta i framfoten

Smärta i framfoten – i form av Mortons neurom beror på en inklämning av nerver. Smärtan uppkommer oftast mellan tå tre och fyra. Orsaken kan vara hög belastning av framfot vid tex högklackat, vilket ger mer förhårdnader under framdynan och även nervinklämmningar av hårt tryck på sidorna. Neuropati ( nervskada ) kan ge smärtor som är diffusa.

Behandling av smärta i framfoten

Behandling av smärta i foten kan vara artikulering och mobilisering av foten. Det betyder att man släpper på låsningar och inklämningar i leder och muskler. Hos Sveriges fotterapeuter hjälper vi dig genom avlastningar, såsom pelotter och tåskiljare, och vissa fall övningar för sjukgymnastik


Symptom
  • Liktorn
  • Röd och svullen tå
  • Smärta i tå eller nagel
  • Smärtsamma förhårdnader
  • Framfotssmärta
Visa kliniker nära mig