Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Missfärgade tånaglar

Det finns olika orsaker till missfärgade naglar.

Gamla naglar blir ofta sämre på att hålla kvar fukt. Detta får dem att dra ihop sig vilket medför att det tillkommer ett tryck ovanifrån skon. Trycket får nageln att släppa från nagelbädden. Detta ger en gul-vitaktig färg och förtjockningar (som utväxt nagel ser ut).

Oranga, bruna strimmor och vita fläckar kan vara nagelsvamp. Gå till din fotterapeut som hjälper dig med behandling. Ta gärna ett test för nagelsvamp, men tänk på att testet inte fungerar om du redan börjat en behandling.

Brun- gul- och grönaktiga naglar som blir tjocka och välver sig sk kartnaglar beror av en skada i matrix som är nagelns rot. Det är kroniskt och en fotterapeut kan hjälpa dig att forma nageln för att undvika smärta och göra den snyggare.

Vita strimmor i framkant –  kan bero på tryck på nageln som släpper från nagelbädden.

Blånagel – kan göra väldigt ont och är ett blåmärke under nageln. Är blånageln från nagelbandet och ut beror det av att man slagit i nageln i framkant – vanligt hos löpare som springer i nedförsbacke.  Kan även uppstå av att  du slagit i tån eller att du tappat något på den. Även skor som är för låga i tåboxen, dvs varje gång du går så flexar du tårna för att spänna senan under foten som ger foten svikt och då nuddar du taket i skon.


Symptom
  • Förtjockade naglar
  • Missfärgade Naglar
  • Smärta i tå eller nagel
  • Svamp
Visa kliniker nära mig