Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter – en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.

 

 

Bli medlem!

Liktorn

En liktorn beror på långvarigt tryck eller friktion mot huden. Då skyddar sig kroppen genom att skapa en förtjockning av huden. En kärna eller tagg (torn) bildas då i mitten av förhårdnaden. Denna kan vara mycket smärtsam. Kortvarig stark friktion ger tex skavsårsblåsor.

Ovansidan på lilltå-leden och ovansidan på hammartår är vanliga ställen att få liktornar. På undersidan av foten är det vanligt vid framfoten under första tåleden pga nedsjuket framfotsvalv. Man kan även få liktornar i kanten på nageln.

Liktorn kan ibland misstas för att vara en vårta.

Mjuk liktorn – Heloma Molle

Även mellan tår kan smärtsamma liktornar uppstå, de är endast något upphöjda och gummiartade och beror på att tårna trycker mot varandra.

Behandling av liktorn

Eftersom liktornar är symptom på en orsak tex en felställning i foten blir behandlingen att behandla liktornen och identifiera orsaken.  Genom ett besök hos en fotterapeut får du hjälpa att träna foten, smörja och avlasta.


Symptom
  • Framfotssmärta
  • Liktorn
  • Smärtsamma förhårdnader
  • Vårtor
Visa kliniker nära mig

Liktornar uppkommer av tryck och friktion mot huden.