Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!


Inbjudan till att ställa ut på SF Årstämma 2020. 

2-4 april träffas alla medlemmar på Quality Hotel View i Hyllie , Malmö. 

Fredagen den 3 april är det workshops, föreläsningar och utställare. 

Har ditt företag något som kan vara av intresse för fotterapeuter?

Våra medlemmar jobbar med medicinsk fotvård och många är dessutom massage, zon och hudvårdsterapeuter. 

Vill du träffa och erbjuda våra härliga terapeuter era nyheter och 
metoder kontakta gärna Gunilla Jonsson. 
gunilla.j@sverigesfotterapeuter.com
070-3348460

www.sverigesfotterapeuter.comen yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi


Fotsvett/odör

Huden är ett viktigt skydd där det bor miljoner onda och goda bakterier, det gäller även våra fötter. Men eftersom fötterna ofta är instängda i skor blir de fuktiga och varma och där trivs bakterier, vilket kan skapa fotsvett och odör.

I genomsnitt svettas vi ca 1,5 dl om fötterna per dygn, svett som sugs upp i strumpor och i skor. Växla därför mellan skor och låt de torka mellan användandet. Tvätta dina strumpor i 60 grader

Använd naturmaterial som bambu, ull och silke. Bomull transporterar inte bort fukten utan håller kvar fukten mot huden.

Tvätta och torka fötterna – och var noga mellan tårna. Om du vet att du blir lite uppluckrad mellan tårna så stoppa gärna lite papper mellan dem efter dusch och bad.

Det finns några bakterier som kräver behandling för att bli kvitt odören. Även fotsvamp har en karakteristisk doft. Boka en tid hos din närmaste fotterapeut så får du få all hjälp för att bli av med detta bekymmer.

 


Symptom
  • Fotsvett
Visa kliniker nära mig