Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!

Sveriges fotterapeuter -en yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi.


Bli medlem!

ÖPPET BREV TILL SVERIGES REGERING

MARS 2020

ÖPPET BREV TILL SVERIGES REGERING

Sverige står inför en stor kris där mängder av arbetstagare riskerar att förlora sina jobb. Därför var regeringens åtgärdspaket den 16 mars ytterst välkommet. Korttidspermitteringar, statligt övertagande av sjuklönen samt anstånd med att betala in skatt och arbetsgivaravgifter var alla positiva lösningar som kan hjälpa företagen att ta sig igenom krisen. Men, långt ifrån alla företagare får del av denna hjälp.

Tillväxtverket skriver följande på sin hemsida:

“Det aktuella stödet för korttidspermittering baseras på lagen om korttidsarbete som omfattar företag med anställda och täcker därmed inte egenföretagare”.

Det finns cirka 1 miljon svenska enmansföretag och mikroföretag där ägare inte får använda sig av korttidspermittering eller motsvarande stöd för att undvika att gå under. Småföretagare som arbetar i, och äger, sitt företag lämnas utanför regeringens åtgärdspaket och har därför små chanser att överleva. De går i affärsmässig och personlig konkurs.

Hjälp 2000 att hålla sig på fötterna!

Vi i Sveriges Fotterapeuter är 2000 medlemmar som behandlar och förbättrar många sjukas fothälsa. Många av medlemmarna är egenföretagare med sig själv som enda anställd eller som ägare av en mindre klinik/mottagning med få anställda. Under rådande kris står många stolar tomma, och fotterapeuterna har små chanser att fylla sina dagskassor – än mindre ta ut en lön. Vi släpps heller inte in på vårdhem där vi behandlar många patienter med bland annat diabetes. Och just diabetesfötter kräver extra omsorg och rätt kompetens.

Så hur ska våra hårt arbetande medlemmar skyddas? Och var är deras stöd efter alla år som hårt arbetande och troget skattebetalande.

Arbetsgivarna måste få minst samma skydd som löntagarna. Korttidspermittering eller motsvarande bör gälla även ägare som är anställda i sitt eget bolag. Vi behöver ett krispaket med garantier för egenföretagare som står utan omsättning men har löpande kostnader. Utan uttalat stöd från regeringen står egenföretagarna handfallna. Sveriges Fotterapeuter delar Frisörföretagarnas krav och ber nu om ett åtgärdspaket för egenföretagare som innefattar:

  • Krispaket för egenföretagare
    • Lönegaranti
    • Stilleståndsstöd till fasta kostnader
  • Slopad anståndsränta på skattekrediter
  • Hyreslättnader för lokaler

Utan våra kunder dör vår verksamhet – och vi har ingen möjlighet till att arbeta hemma. Regeringen måste göra allt den kan för att stötta svenska småföretag i det här unika läget. Danmark har presenterat ett åtgärdspaket för att stötta småföretagare, även Tyskland har uttalat att ett substantiellt ekonomiskt stöd för småföretagare är på väg. Nu vill vi se att Sveriges regering bryr sig om dem som driver landets företag!

Sveriges Fotterapeuter

Sveriges Fotterapeuter är det största förbundet i Sverige. Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen!