Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!


Inbjudan till att ställa ut på SF Årstämma 2020. 

2-4 april träffas alla medlemmar på Quality Hotel View i Hyllie , Malmö. 

Fredagen den 3 april är det workshops, föreläsningar och utställare. 

Har ditt företag något som kan vara av intresse för fotterapeuter?

Våra medlemmar jobbar med medicinsk fotvård och många är dessutom massage, zon och hudvårdsterapeuter. 

Vill du träffa och erbjuda våra härliga terapeuter era nyheter och 
metoder kontakta gärna Gunilla Jonsson. 
gunilla.j@sverigesfotterapeuter.com
070-3348460

www.sverigesfotterapeuter.comen yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi


Nageltrång

Nageltrång ( Unguis incarnatus ) är mycket besvärande. Det kan göra ont och nageln skär ofta in i nagelfalsen och inflammation kan uppstå. Oftast beror nageltrång på att man klippt naglarna fel, alltför trånga och spetsiga skor men kan också vara ärftligt.

I den akuta fasen hjälper en fotterapeut dig att få bort den nagelbit som orsakar infektionen och hjälper dig med egenvårdstips. Det finns många skickliga terapeuter som är vana att hantera nageltrång. Det krävs ofta återbesök. Dröj inte för länge med besöket.

Nageltrång beror på att en del av nageln växer fel eller tryck skapar en infektion i nagelfalsen (kanten på tån) det kan vara oerhört smärtsamt. Ett nageltrång som går för långt kan ge blodförgiftning, vilket är ett allvarligt tillstånd. Svullnad, värme, var och rodnad som sprider sig då skall du uppsöka läkare.

Beroende av orsaken till nageltrånget – allt från tunna platta naglar som skivar sig,  skor om trycker och ger en tjock nagel som växer fel, starkt välvda naglar etc så finns olika metoder att korrigera nagelns växtriktning. Inom Ortonyxi finns ett flertal hjälpmedel som går ut på att forma nageln så att den växer rätt.

Vid svårare fall finns sk Königsoperation där man går ned i nagelns rot (matrix) och tar bort nagelceller och nageln blir då smalare. Skall göras av erfaren läkare eller kirurg och efter andra metoder har testasts. Att dra ut nageln hjälper inte.


Symptom
  • Röd och svullen tå
  • Var i nagelfalsen
  • Förtjockade naglar
  • Nageltrång
  • Smärta i tå eller nagel
Visa kliniker nära mig

Nageln tränger ned i huden och skapar en infektion.