Varför ska jag välja Sveriges Fotterapeuter?

Hos oss har alla medlemmar en gedigen utbildning och är godkända enligt Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk fotvård. Vi är en fri och obunden yrkesorganisation med över 2000 fotterapeuter i Sverige som tillsammans arbetar för en bättre fothälsa. Hos oss ingår även en behandlingsskadeförsäkring om du skulle drabbas av en skada, under behandling, eller till följd av behandlingen! 

Vår symbol är din trygghet. Ta hand om dina fötter på bästa sätt – välj en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter!


Inbjudan till att ställa ut på SF Årstämma 2020. 

2-4 april träffas alla medlemmar på Quality Hotel View i Hyllie , Malmö. 

Fredagen den 3 april är det workshops, föreläsningar och utställare. 

Har ditt företag något som kan vara av intresse för fotterapeuter?

Våra medlemmar jobbar med medicinsk fotvård och många är dessutom massage, zon och hudvårdsterapeuter. 

Vill du träffa och erbjuda våra härliga terapeuter era nyheter och 
metoder kontakta gärna Gunilla Jonsson. 
gunilla.j@sverigesfotterapeuter.com
070-3348460

www.sverigesfotterapeuter.comen yrkesorganisation för företag med verksamhet i fotterapi


Nagel- och fotsvamp

Nagelsvamp ger missfärgade naglar och ger förändringar i nageltillväxten, det finns över 500 olika typer av nagelsvamp som ger olika symptom. Nagelsvamp är besvärligt att behandla och kräver stort tålamod.

Missfärgningen kan variera från gult till starkt orange, ibland är det vita ytliga fläckar, ofta blir nageln förtjockad och smular sig. Karakteristisk doft.

Misstas ibland för eksem eller psoriasis eller tryckskada på nageln. Du bör därför ta ett test innan behandling, många fotterapeuter kan hjälpa dig med detta.

Tryck på nageln medför att nageln lossar från nagelbädden som är som en självhäftande tejp som håller fast nageln på tån. Det ger ofta en förtjockad nagelbädd som släpper sin försegling mellan nagel och hud, och nageln blir vit eller gulaktig ofta med lös nagelbädd under. Nagelbädden ser ofta ut som en liten mattfrans och det blir vita små streck i nageln.

Trycket medför även ofta att nageln blir förtjockad och det ger en ond cirkel som skapar mer tryck. Det är alltså inte svamp och din fotterapeut kan hjälpa dig att slipa till nageln och ge dig behandling och råd.

En fotterapeut hjälper dig att ta bort allt löst på nageln så att behandlingen kan tränga ned i nageln.

Fotsvamp

Orsakas även den av en svamp. Uppstår ofta mellan tårna och huden blir uppluckrad och det kan ofta ge klåda. Ibland ser man även röda utslag på tårnas och fotens ovansida.

Det är viktigt att torka noga mellan tårna så att det är torrt och rent, man kan även få lite uppluckrad hud mellan tårna som inte är fotsvamp utan det är helt enkelt att fotens fukt-svett ligger kvar mellan tårna och luckrar upp huden.

På fotsulan ser svamp ofta ut som ett vitt puder och huden kan bli något rödaktig.

Tänk på att tvätta strumpor i 60 grader och dammsug ur dina skor eftersom sporerna går i dvala och vaknar när du använder skorna och det blir fuktigt och varmt. Många får återkommande besvär och det kan ofta härledas till att vår- eller vinterskorna kommer fram.

Din fotterapeut kan ge dig råd om hur du behandlar fotsvamp.


Symptom
  • Klåda
  • Förtjockade naglar
  • Svamp
  • Fotsvett
Visa kliniker nära mig

Nagelsvamp ger missfärgade naglar och som kan bli porösa.

Hud eller fotsvamp uppkommer ofta mellan tårna där huden är fuktig. Ofta klåda.